Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten sann historia om en lappgubbe och gustav den 5 på 30 talet i en by väster om torne träsk


roddarn och kungen

lappgubben skulle ro över älva och si kongen
hadde han me sej, när dom kom iland på andra
sidan la gubben årorna i båten, då började han plötsligt oroligt
sökande att flacka med blicken,gubbögonen fladdrade glodde
till sist misstänksamt snuddande sin konung,

kungen blev irriterad och sa vad tittar ni efter människa,
ingenting ers majestät sa gubben med en hundlik men trotsig
uppsyn men mina handskar är borta,

kungen tappade sitt blåa tålamod ni kan väl för böveln
inte tro att jag har tagit era handskar,

nej nej ers majestät sa gubben och blottade en gles tandrad
det skulle vid mi gud icke falla mig in, men en sak ska jag be att
få säga,att hadde jag vart ensam i båten då hade handskarna
varit kvar......




Övriga genrer av aol
Läst 522 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-01-22 22:50



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
leeer brett, åt ditt goda berättande. Bannade filur den där kungen
2008-02-29

  "Silver" VIP
Skrivet på ett speciellt sätt, så att det är nästan som om man hör det berättas muntligt. Full av härliga uttryck som \"gubbögonen fladdrade\", \"kungen tappade sitt blåa tålamod\", \"blottade en gles tandrad\". En historia som väcker ett leende.
2008-01-25

  Connie
Härligt, tack för nattens leende ;)
2008-01-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Hihihi ja visst är det något visst med lappgubbar :-)
2008-01-24

  Leif Furstedt
Rolig liten sak ;)
2008-01-24

  Lyckohäxan Enediel
Toppen! Riktigt bra :)
2008-01-24

  Rosen VIP
Underhållande läsning!
2008-01-23

  Maria Zena Viklund
*LER*
2008-01-23

  Inkarasilas
Haha! Ja den jäkla Monarkin roffar åt sig...
2008-01-23

  Aurelio
Ha-ha-ha!
2008-01-23

  Måna N. Berger
En sann diplomat, den gubben. Han visste att lägga orden väl! Tack för morgonens första leende!
2008-01-23

    Bodil Sandberg
Ja den lappgubben visste minsann...gav det rätta svar.. klok som han var!!!!Underbart underbart berättat aol!!!!!!
2008-01-23

    © Birgitta Wäppling VIP
En text som lyser av humor och värme.
2008-01-23

  Fredrik P. VIP
kul skröna att
börja dagen med.
2008-01-23

  charlotte hedendahl
En mycket underhållande text som fick mig att le!
2008-01-22

  Erik L
Den var underhållande, den tackar man för!
2008-01-22

  Bjarne Nordbö
Som sista läsning för kvällen, -perfekt. Nu somnar jag med ett leende. Tack.
2008-01-22
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol