Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med anknytning till slutorden i min essä Poesins innersta väsen - funderingar, kommentarer och svar.




Schamanens sång

Jag tänker på Världens Sång
som sjungs fram av en schaman -
med oceanernas isberg och valar
och ett ensamt stänk i daggkåpans blad
som ger oss regnbågsfärger -

och sången skapar och skapar
till dess att orden börjar tveka
stanna till, bli fel,
stavelser faller trötta - nu,
utan innebörd

Dagen när inget är rätt längre
Den gamla sången dör ut
Då finns inte de skapande orden
Världen sjunker i kaos
Ingen gudsvind blåser längre över vattnen
Världen är slut




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-28 15:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag ser framför mig den sången en gång flera gånger men du skall veta att jag är en schaman trots att Larz Gustaffson inte vill vet av dem
2014-09-30

  Jessica Ebbesson
Vilket dystert scenario, the End med andra ord.
Vi får hoppas att schamanen hittar sin sång igen..
2008-01-28

    papillon
Ganska grandios text - som sjungs fram av en schaman - jag hamnar i tankarna vid norra stillahavskusten - jag har inga uppmuntrande tillrop att komma med - det mesta börjar likna Ragnarök men efter ett par tre istider kanske något nytt kan spira?
2008-01-28

  Larz Gustafsson VIP
Det är klart att det blir kaos om det är shamaner i farten.
2008-01-28

  vera gade VIP
nej nej nej - den finns där i \"regnbågsfärgerna i stänket i daggkåpans blad\"- sången!
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP