Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lyssnar

Jag lyssnar
på nattens ensamma vindar utanför
mitt sovrumsfönster
den susar när bilar kör förbi ibland
eller när den bara blåser på trädens grenar
bara för att få
natten att
låta mer intressant
eller
mindre ensam?

Jag lyssnar
på min inneboende som pysslar omkring
i köket
han pysslar med tekoppar
och kokar vatten i elkokaren
så han kan dricka te medans han läser
i sin bok, som han alltid gör
på natten
pysslar
för att göra det mer
mysigt
eller
för att känna sig
mindre ensam
i natten?

Jag lyssnar
på min pennas bläck som
stryker hän över linjerna i mitt skrivblock
under ljuset från standerlampan
i min tomma lägenhet
på golvet bredvid
min säng
där jag ligger medans jag
ivrigt skriver
för att jag
aldrig
känner mig ensam
med poesin
eller
för att inte känna mig
ensam
i natten

den ensamma natten
-så låter den.




Fri vers av Venkis
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-31 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Venkis