Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avgrunden (Sonett)

Stirrar tomt ner i avgrunden, skymtar svar

Lutar mig över kanten, där många stått,

och betraktat synderna som de begått.

Och avgrunden mina minnen beslagtar

 

Vänder mig sakta om för att gå hem, då

en hand grep tag i min axel ganska hårt.

Han sa till mig; "Varför ska det vara svårt?"

Jag svarade; "Det måste inte vara så."

 

Med en iskall blick, såg han igenom mig.

Genomskådade alla ord jag nyss sa.

Höjde sin hand, med en blick som skrek "döda"

 

Jag slog fort bort handen han höll framför sig.

Skrek allt jag kunde; "Fan låt mig bara va!"

Dödade honom och lät blodet flöda. 




Bunden vers (Sonett) av Patrick K
Läst 334 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-31 22:37



Bookmark and Share


  Erik L
Dramtik i denna dikt.
Sonett är ingen lätt form att skriva i och det kräver träning. Intressant att du gör ett försök. Rytmiskt tycker jag dikten haltar. En sonett består av fem jamber per versrad, första stavelsen obetonad och därefter betonad stavelse. Så du följer inte riktigt regeln eftersom den första stavelsen är betonad i din vers, troké med andra ord.

Bra och intressant sammanfattningsvis att du försöker dig på sonettformen!
2008-02-02

    Bodil Sandberg
Applåder för din förträffligt dramatiska och frejdiga dikt!!!!
2008-02-01

  Lyckohäxan Enediel
Riktigt snyggt virkat! =)
Så roligt att se de fina rimmen som inte är pålagda utan faller in i en naturlig och skön rytm!
*tummen upp*
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Patrick K
Patrick K