Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt liv i schack

 

Ser där borta min vän Tornet

Målmedveten...rakt fram utan gränser

viker aldrig av

stannar när han får lust

Stackars lilla Löpare

tar sig fram på sniskan

helt inne på sin egen färg

vägrar att byta bana

Min goda vän Hästen då

hoppar glatt omkring

överallt och ingenstans

tar alla hinder med ett kliv

beundransvärt

Kungen fegar i evigheter

kliver så sakta fram

men lever i ständig fara

Att avundas är Drottningen

hon sveper fram överallt

oberörd och effektiv

Men jag är en vanlig bonde

går raka vägen framåt

på alla färger

ger inte upp

förrän jag nått andra sidan

där förvandlingen sker

till något annat

 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 361 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-02-01 14:43



Bookmark and Share


  Thommy
Så fint skrivet, gillade den vrekligen.
2008-02-02

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
en härlig odyssé :)
2008-02-02

    Bodil Sandberg
Verkligen sååå snyggt...där satt den...och bonden ska ha en extra liten knuff i rätt riktning..kanske inte för att han behöver det..men för att han inte ger upp!!!!!applåder!!!
2008-02-01

    Nattviol
att vara en enkel
liten bonde kanske
inte är så tokigt
när allt kommer ikring?
man kan lätt bli.. . matt..
av tanken..
*S*
2008-02-01

  Thurizas
levande schack=) fick mig att le=)
2008-02-01

    Ken Cassel
Splended!
Fantastico!
Vi får väl ta ett parti du och jag
någon dag
Applåder
Kramar
2008-02-01

  livsdans
Fantastiskt talande...skitbra...verkligen!
Kramar i massor!
2008-02-01

    Trast
Tjusigt hopkommet. Roligt att läsa. Slutet kan ju tolkas på många sätt...
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du