Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter eoner: Odysseus

Bad aldrig om liv
Men till denna jord förlöstes jag

bad aldrig om att bli proletär
Men till denna klass föddes jag

till denna arena fördrevs jag

Som jag blivit född och skriver
Så är det inte för att kuvas;
Det är för att slå tillbaks

Och om jag blivt slagen och faller
Så är det inte för att ligga ner;
Det är för att resa sig

Och jag vet att det existerar
en Odysseus i min själ,
med en vägran att acceptera
ett förutbestämt öde

Och inte förens stormarna slår sönder skeppet
Inte förens ödet besegrar mig
Inte förens gudarna ber mig
Inte förens Odyssén är slut

Först då
Först då

Dör Odysseus

Ja,
här är jag

genom miljarder orsaker och samband
ståendes efter eoner

Till denna arena fördrevs jag

Härifrån skapar jag

genom min virila lust

 

att leva




Fri vers av aberatio
Läst 1245 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-02 23:07



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
jag har tydligen redan gett en applåd här, för jag får inte göra någon nu. det var ju bra av mej. för jag gillar den här texten skarpt. en sådan livslust vill jag läsa om, om och om igen.
2008-06-08

  Emma Norlin
Det finns så mycket kraft i den här, en okuvlig vilja att aldrig ge upp trots alla motgångar. Oerhört vackert skriven!
2008-06-08

  Paedur
Ett riktigt mästerverk. Det känns speciellt att ha fått höra den live också.
Okuvlig kamp från en som slår nerifrån. Att känna sitt tidlösa öde oavsett förutsättningar, att resa sig och slå världen på käften. Ingenting kan slå viljan i bojor. Detta är en gripande frihetsförklaring som jag verkligen engageras av.
2008-06-07

  Dude
Mycket välskrivet och enormt känsloframkallande. Kanon!!!
2008-04-05

  Lola
Jag skriver det här också: FAVORIT.
2008-02-08

  Leif Furstedt
Stiligt.
2008-02-03
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio