Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stackars människa, tänker du kanske. Nåväl. Hon har stått ut i 18 år!


FIASKO, SADE SVEN LIDMAN

själsfrände, riddare, fadersgestalt
hur skall en svag man förkroppsliga allt
allt det en dam av i dag väntar sig?
kanske görs undantag bara för mig
kanske får såna som jag en dispens
annars så hade vi inte nån chans

vad hade jag utom fiasko och svek
halvhjärtat avsked till ungdomens lek
secondhandmöbler som granntjejen skänkt
och alla broarna jag bränt och sprängt

tron som som mig bar genom stormiga dar
visst har den vuxit
det vet jag den har
men av den karl som jag trott att jag var
finns bara spillror och lämningar kvar

trohet och trofasthet
lära och liv
vingårdens mästare
slipar Sin kniv
ansar de grenar
som druvorna bär
så att fler druvor
kan växa just där

så ser jag mitt i min oduglighet
brist på allt det som är sann manlighet
ställde du henne som föll på min lott
tack, käre Far för den ynnest jag fått!

LARZ GUSTAFSSON




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 607 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-04 10:11



Bookmark and Share


  mare VIP
...vacker kärleksförklaring..vingårdens mästare slipar sin kniv..ja, Han vet vad som måste göras..
2008-02-04

  Carola Zettergren
Ingen vanlig kärleksförklaring!!!
Men UNDERBAR!!!
2008-02-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fint donat
och betonat,
raderna rinner,
som en älv, all-
deles, av sig, själv
2008-02-04

    sunnanvind
Fint till din brud...*L* Gillar denna text!
2008-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP