Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trött äro man vissa dagar...


Förebud


Havo hört, det ej man höra kan
och känt det alla en gång känner
dessa rötter, fötter slingrar mig
till att lyssna
höra, känna, veta

dagen då hjärtat ej längre mitt orkar
bliver det sådan detta
förtälj mig ej
för ja, jag hör hur rötter
knuffar hennes fötter

allt närmare min andes tag om livet
på denna jord - fingrar kalla sliter mig ner
med lockan hon viskar vila

hur skola jag själen min förneka
då den tynger mig trött, ner
inunder gräsets välvda kudde




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 617 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-02-12 14:34



Bookmark and Share


  Mattias Josephson
språket mannen! grymt!
2008-05-04

  Maria Zena Viklund
vacker! tycket mycket om!
2008-02-19

  H. Karla
En trötthet sänker sig över mina ögonlock då jag läser dessa rader. Orden glider in, nästan obemärkt, som i en viskad ström. Du använder bilden av rötter och fötter mycket vackert och samtidigt lite skräckfullt. Får en tryckande känsla över bröstkorgen och vill somna med dig långt ner under gräsets välvda kudde.
2008-02-14

  KristinaE
.. du trötthet beskriver såsom bara emo-trötthet att begrava huvud i kudde!
2008-02-12

    sunnanvind
skön dikt,mystik runtom...!
2008-02-12

    Lindizz
väldigt bra skrivet, gillar sättet du förmedlar dina ord på. Läser om igen..
2008-02-12

  Lyckohäxan Enediel
En tyngdkänsla blandad med lättsamhet.
Gillar inledning speciellt mycket...
\"Havo hört, det ej man höra kan
och känt det alla en gång känner\"
Det ger en härlig underlig känsla :)
Skönt skrivet!
2008-02-12

  Carlita
fantastiskt Micael, jag måste läsa om och om igen. titeln är talande för all mystik som står under den. du har en fingertoppskänsla för att framkalla känslor genom dina ord
2008-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson