Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs för snart 10 år sedan.


FALLEN MANS HEM

en fallen man som ligger där
han ber inte om allmosor
har han nånsin varit riktigt kär?
var det bara tomma glosor?
vem bryr sig om en fallen man?
jo, alldeles för många!
men burarna DE sitter i
är alldeles för trånga

välkommen till en fallen mans hem
om du står ut med hans klagovisa
välkommen hit
det är upp till dig
om du vill rosa eller risa
välkommen hit
du får skylla dig själv
här är mörker och djupa dalar
take it or leave it
det är som det är
en helt annan röst som talar
välkommen till en fallen mans hem
till osminkad verklighet
välkommen hit
och avgör sen själv:
lögnare eller profet

en fallen man
en ensam man
som flyr om du kommer nära
han har brottats med ett skuldkomplex
som är mycket tungt att bära
så stryk hans namn ur rullorna
räkna inte med hans insats
men bed en bön för den
som nästan fullständigt förvildats

en fallen man
en galen man
som står för vad han känner
för felsteg, tårar, trots och hat
och svek mot sina vänner
en fallen man som sett en del
och känner sina brister
som vägrar delta i ett spel
bland tillvarons turister

LARZ GUSTAFSSON 980711




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-15 20:33



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Det här var en rak och ärlig text. Gillar den tonen som du skriver i. Direkt från det innersta.
2008-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP