Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt skriven i mitten på 90 talet


Människans Egoism




Det värsta människan äger är sitt eget ego

Människan Som har ett värdefullt liv att uträtta

Jag skall ha du får inget av mig

Varför får hon och inte jag

Hon ger det hon kan av sig själv

Hon är fattig ock du är rik

Bara kärleken hon hann att få för oss två

Du är rik på ditt ego och dina saker

Men den fattige är rik på livet

Den fattige har kärlek till sin nästa och ser alla

På våran moder jord


Anna-Karin

.




Fri vers av Fånga dagen
Läst 383 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-16 12:46



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Alltid denna egoism - och avund - och det mesta är pengars makt - bara man har gott om pengar så bryr sig många inte om de som har det dåligt ställt.....

DU skrev: "Du är rik på ditt ego och dina saker"

"Men den fattige är rik på livet

Den fattige har kärlek till sin nästa och ser alla"

Så är det bara, Den rike med pengar och ego, kan inte få eller ge kärlek, har ingen empati " Men den rike har ett rikt liv, och skänker kärlek till sin nästa och är empatisk mot sina medmänniskor.....bra skrivet! Ted
2008-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Även den fattige är egoist.
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen