Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRÖKEN VÅRTID

där kommer nästa årstid gungande
nu ska hon inviga alltihop
hela hon är liksom sjungande
av hungriga glädjerop
hon ler så vackert åt beundraren
som träder fram ut ur min blick
här sitter jag nu och begrundar den
extravaganta lilla kick
som fröken vårtid vackert bidrog med
då hon passerade revy
för hon förkroppsligar den årstiden
då hela världen blir som ny

hon kanske rymt ifrån nån dröm jag drömt
eller från nån jag ska drömma sen
då är det underligt om jag har glömt
hur kan en pingstvän glömma den
som är en pingstlilja och påsklilja
och vit- och blåsippa i ett?
jag ropar: Herre Gud, ske Din vilja!
fräls mig från denna blombukett!

LARZ GUSTAFSSON 080219




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 328 gånger
Publicerad 2008-02-19 17:27



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Vår i blom
gör en from
nu står trägår´n
ej mer, så tom
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP