Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om än man är till åren...

 

Om än man är till åren

man bliver ung om våren

när nejden står i blomning

och ängden ligger grön

då spritter det i kroppen

då blir man klar i knoppen

och alla svåra krämpor

är borta jajamen

 

om än man varit dyster

så blir man glad och yster

och hoppar fram på åkern

ja som en stolt gasell

när alla fåglar sjunga

ur hjärta och ur lunga

då smälter själafrosten

och man blir glad igen

 

om än man är till åren

man bliver ung om våren

så tokig och så stollig

och fjollig man kan bli

man skuttar runt i hagen

och klappar sig på magen

och dansar runt och tjoar

i fägnads sköna tid

 

Bs-08




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 435 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-02-21 10:54



Bookmark and Share


  Thommy
Tänk vad våren gör med oss, man springer rund som stollig.
2008-02-24

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ja jösses vad glad och pigg man blir.
Och som vanligt vill jag sjunga dina texter
:-) Du sprider glädje
2008-02-21

    JJ VIP
Våren sätter väl lite sprätt på oss till mans och kvinns och ibland även så de två mötas! Hurtig och lättsam dikt som gör sin läsare glad! Undrar bara om inte \"ängden\" ska var \"ängen\". Applåd! Mvh. JJ.
2008-02-21

    Lillemor
Vårlyckokänslorna
svallar lik värmlands
söta åar, så glatt
o så hoppfullt. Åh så
mycket vi har att se fram emot
(..o läsa)
2008-02-21

  Markattan
Lustfyllt, livsbejakande, härligt
i äkta Bodilanda ;o)
2008-02-21

  aol
så längtansfylld härlig vårpoesi
som gör att frosten bara ramlar ur bena
kraaaaam med vårens första blomma till dej bodil
2008-02-21

    Maria Malm
Härligt vårsprittande!!
2008-02-21

  mare VIP
...härliga rader om den sköna våren...
2008-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg