Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födas på nytt

Att födas på nyttt gör ont

Att förändras inuti gör ont

Att tappa det gamla beteendet gör ont

Smärtan skär i mig som knivar

Jag brister i gråt och jag skäms att jag gråter så ofta just nu

Men ett barn som föds gråter lika mycket

Inom mig är det nått som växer
och annat som vill komma ut

Jag sparkar förtvivlat med benen och slänger med ansiktet för att skydda mig

Varje dag är det nåttt som griper tag i mig

Inuti mitt bröst är det nått
som ständigt vill gråta ut och som kräver uppmärksamhet av mig

Ingen kan förstå hur det är att vara i denna smärta

Jag vill kliva ur min kropp jag vill befrias från dessa starka känslor som
orsakar sån smärta

Jag håller på att lämna mitt gamla jag för att gå in i nått okänt som jag inte
vet så mycket om

När ska mitt tunga kroppskappa ramla av mig en gång för alla när ska jag
bli fri i tanken och lika fri i kroppen

Det gör ont att bli fri från ett missbruk en ätstörning som tagit så mycket
kraft och energi av mig i ett halvt liv

Låt mig få känna hur det är att vara levande igen

Att möta dagen med ett leende




Fri vers av Fånga dagen
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-21 19:47



Bookmark and Share


    Amor vincit omnia
Oj... Jag blir alldeles hänförd av din förmåga att sätta ord på något jag en gång varit med om... Det är precis så det är!

Inom mig är det nått som växer
och annat som vill komma ut

Det är den mest klockrena beskrivningen av själsligt arbete jag någonsin hört eller själv kunna sätta fingret på! Jag blir ledsen men samtidigt glad, för jag hör din styrka och det mod du samlat för att våga gå in i detta. Ur allt ont kommer alltid något gott så jag hejar verkligen på dig!
2008-02-21

    Melona
Starka ord, nakna och ärliga
som gör denna text mycket stark!

Och du förmedlar en styrka av att födas på nytt!
2008-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen