Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Those were the days, my friend...


SÅ VAKNAR EN STAD

så rullar arbetsveckan igång
så sjunger city sin gamla sång
nycklar rasslar
lampor tänds
blanka blad som ständigt vänds
måndag morgon
en ny dag
en ny vecka
här står jag
tacksam för den tid som går
nöjd med livet som jag får

så vaknar en stad
samma visa igen
den gör mig glad
jag älskar den
doften av kryddor vid busstationen
staden vaknar och slår an den där tonen
en skön promenad bland minnen på rad
så vaknar en stad

nu samlas gubbarna på fiket
med sitt kaffe och sitt snack
nu kommer torghandlarnas kärror
de packar upp sitt pick & pack
samma sak varenda morgon
men varje dag är helt unik
om man söker kan man finna
ett stycke vardagsromantik

det finns något vackert i vardan
och nyfött hopp i gryningen
någon drar upp rullgardinen
och så är vi igång igen

ställer mig vid min maskin
berusad av ett himmelskt vin
glad och fylld av harmoni
trots den tid vi lever i
rik är den som upplevt den:
tjusningen i vardagen

i centralpalatset putsar någon fönster
allting följer ungefär samma mönster
i stadsträdgården matar någon änder
och jag tar en dag, ett ögonblick i sänder

man behöver vidga sina vyer
man behöver nya perspektiv
men sen vill jag återvända
till mitt kära vardagsliv
här i mitt älskade gävle
får jag möta ännu en vår
april är kall, men snart är maj här
tack, min Gud, för gyllene år!

LARZ GUSTAFSSON våren 1998




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-02-24 13:02



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Nära stämningsfullt bra!!!!
2008-02-25

    Bodil Sandberg
Enormt fin dikt..stämningsfullt i högsta grad!!!!!
2008-02-25

  palle
Amen, låt det ske! Mvh Palle (Kanske blå Grottan till sommarn!)
2008-02-24

    von ilvingen
Helt perfekt beskrivning om hur underbart det är att gå runt i en nyvaken stad. Jag håller verkligen med dig om att det är något speciellt i att vakna tillsammans med gryningen. Allt har sina egna ljud och sitt eget utseende som man aldrig kan återuppleva senare på dagen.
Vad duktig du är !!! :)
2008-02-24

  Ulf Lagerholm
du kan det här hantverket du
tack för läsningen
2008-02-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
En ny dag, är en
present, av bästa slag,
jag gör, som Du, tar
i den tag!!!!!
2008-02-24

  devilsangel
Bra text om att fånga dagen!
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP