Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OKTOBER

nu kommer oktober
med intensifierat vemod
och illa kamouflerat missmod
men det lyser en lykta i fönstret
oktober
barndomens lövhögar multnade bort
ungdomens sommar känns numera kort
oktober

jag vandrar bland virvlande höstlöv
min son har nyss fyllt 6
jag vet att livet i tiden
är mer än sprit och spex
så jag flyr djupare ned
längre in
i oktober

ge dem en röd höst
så det blir tyst
riv stalinstatyer
varje leninbyst
i oktober
ge dem en het höst
istället för en tysk
ge mig en profetröst
och inte en rysk
oktober

det kommer en varm vind från söder
hur kunde den komma hit?
det känns som vår i luften
en temporär retreat
men jag drar djupare ned
längre bort
i oktober

jag vet att vetekornet
måste mista sitt skal
det egna babelstornet
vältas ned i akors dal
så jag flyr djupare ned
längre in
i oktober

utan höst och vinter
kommer ingen vår
från död till liv igen
i dessa underliga år
djupare ned
längre in
i oktober

september var preludiet
till det oundvikliga
gå vidare in i studiet
glöm nirvana och shangri la
djupare ned
längre in
i oktober

när mörkret har sänkt sig
kommer resignation
men Världens Ljus sitter
på Segrarens tron
mörkret får aldrig makt
med dess härlighets prakt
oktober

LARZ GUSTAFSSON oktober 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-25 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP