Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÖNDAG FÖRMIDDAG IGEN

helgens härjningar har lämnat spår
många ångrar vad de gjorde i går
kanske läker tiden vissa sår
och när någon frågar hur man mår
svarar man: det knallar och det går

nu ringer klockor i maria
fyllesvinet i sin stia
borrar ned sin nötta nia
i kudden och somnar igen

söndag förmiddag igen
hur länge ska vi hålla på?
när kommer Du igen
och hämtar Dina små
bort från det grå?
söndag förmiddag igen
på östkusten

Jesus Kristus är vårt enda hopp
bortom alkohol och rock och pop
här på tellus är Hans folk Hans kropp
trots att mitt liv faktiskt är en flopp
vill jag ändå opp till bergets topp

nu är det fest här i det fria
jag har hört profeter sia
även olyckskorpar kraxa, skria
men Ordet från Herren står fast

söndag förmiddag igen
dessa vindpinade stränder
dessa famlande mänskohänder
låt oss tända nya bränder
söndag förmiddag igen
på östkusten

det finns rum på Faderns gata
för alla desperata
som är trötta på att hata
och bli sövda, flata, lata
drivor utav krossat glas
vittnar om en tuff extas
jag läser - och mitt inre ler -
att ingen tid ska givas mer
allt detta går mot sammanbrott
vad gjorde vi med tid som gått?
här står vi i en drogad värld
men vägrar bloda våra svärd

söndag förmiddag igen
hur länge ska det bestå?
veckorna rullar på
folk äter
dricker ändå
klockor fortsätter slå
söndag förmiddag igen
på östkusten

LARZ GUSTAFSSON 971005




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-26 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP