Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bort från institutionaliserad religion, ut till Jesus Kristus, utanför lägret. Bort från Babylons sköka, ut i Guds barns obefläckade frihet.


HÖSTEN -97

det blir tid att dra sig undan nu
och ladda batterier
tid för skriverier
konstruktiva drömmerier
tid att tänka bakåt, framåt
ta vara på detta nu
det är en svår tid
det kan bli vår tid
hösten -97

det blir kallt på torg och gator nu
då bör vi vara varma
ett hårt regn faller ute
jag hör stormtrupperna larma
tid att tänka uppåt, inåt
och gå ut med all vår glöd
det är en blå tid
en dystert grå tid
som vi kan färga röd

fånga upp ett stråk av himmelskt ljus
och sprid det över stan
kalla vindar blåser runt vårt hus
som svensk så är jag van
vi har just fått vår dos av sommarsol
det är höst som gäller nu
det blir kallare om du är cool
här är hösten -97

det blir tid att krypa in igen
bakom hemmets draperier
bort från fantasier
destruktiva grubblerier
tid att lyssna, läsa, tänka
hämta styrka hos min Gud
lägg nederlagen
i sarkofagen
utestäng förbjudna ljud

kråkan i den lilla flickans famn
säger strax sitt sista krax
Han med namnet över andra namn
har sagt att det är dax
att dö bort från all fåfänglighet
och de byggnader vi byggt
har man skippat kyrklig verksamhet
så kan man vila tryggt

LARZ GUSTAFSSON 970905




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-27 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP