Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel blå


Om jag var en fågel

Då skulle jag flyga uppe bland molnen

Då skulle jag vara fri som fågeln

Med vingar som sveper fram över en hel osian

Fågeln får se så många saker jag inte får se

Den kommer från ovan högt uppe i skyn

Varje gång nån försökte göra mig illa så svepte jag
mina vingar och lyfte upp till himlen

I himlen var jag trygg och jag var helt viktlös
Där svävade jag fram i mina domäner

Jag kunde nå den högsta toppen på jorden och sitta där
och begrunda vår vackra värld

Men det bästa med att vara en fågel är

Friheten den ger en




Fri vers av Fånga dagen
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-27 21:54



Bookmark and Share


  Novemberblomman
"varje gång nån försökte göra mig illa svepte jag mina vingar och lyfte upp till himlen" Dessa ord berör mig starkt..
2008-10-28

  Eaglemountains VIP
Den fågeln var en ängel, som flög bland molnen,
kände friheten och kunde nå den högsta toppen
på jorden - och den kände även tryggheten i himlen,
där den svävade bland sina domäner.....

Väldigt fint berättat.....
2008-10-17

  J A Nicander
Väldigt vacker text!
2008-03-15

    von ilvingen
Tycker om den här. Du beskriver friheten i fina drag och möjligheten att fly dit man vill då man vill.

håller med dig om att vår världs natur är vacker, men inget mer att se i den världen. så mycket olycka, krig och sjukdomar man skulle få se där uppifrån. Vilket inte är lika vackert.

Men dikten ger mig en stark frihetskänsla, och du skriver på ett vackert poetiskt vis.
2008-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen