Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LYCKANS LEENDE

jag lämnade ton av olycklig kärlek bakom mig
men grämelsens spöke är aktiv
det går till attack
vi möts och vi hälsar
skiljs åt
och vi säger: sköt om dig!
men vart skall man gå
när man pinas av drömmar som sprack?

en tragisk figur
som ej kände till spelets regler
som ej kunde knäcka koden
men själv blivit knäckt
en misslyckad sjöman till havs
som har hissat fel segel
man får ingen rättvis bild
när ens spegel är spräckt

men det som är högt i människors ögon
är en styggelse inför Gud
allt kan inte mätas i succé
det som är ringa i människors ögon
det är dyrbart inför Gud
ser man det så ser man lyckan le

vi hade en tid
och den kommer aldrig tillbaka
den tiden var början
till resten av livet vi fått
jag är där jag är
har smakat det som jag har smakat
kan ej vrida klockan tillbaka
och stå där jag stått

små sår läker lätt
de andra tar år och decennier
det finns sånt som smärtar i själen
fast anden är ren
man viftar ej bort de år som satt spår
gamla vänner
och allt man förnimmer och känner
som givit en men

LARZ GUSTAFSSON augusti 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-28 07:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP