Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BACK ON THE STREETS

back on the streets
tillbaka igen
med siktet inställt
på himmelen
back on the streets
vi började där
vi trodde det var blixtkrig
mot vanity fair

varför odla en myt?
den rasar ändå omkull
värva en proselyt
för statistikens skull
bygga upp en fasad
och sedan måla den vit
vem blir varaktigt glad?
vem belönar ditt slit?

du frågar hur jag har det
jag borde vara slut vid det här laget
min vän, här kommer svaret:
jag tar ett steg i taget
du frågar hur jag har det
har jag utkämpat sista slaget?
jag har fått mera klarhet
jag tar en dag i taget

back on the streets
med allt vad jag är:
drömmare, dåre och proletär
back on the streets
det är min nivå
även som sången
var en annan då

köttet är som det är
inget att göra åt
lever jag som jag lär?
knappast, grabben!
förlåt!
ska jag sitta och glo
tills jag blivit perfekt?
är det DET som är tro
är det synd om vår sekt

fram ur självömkans dimmor
steg ett lejon starkt och stolt
jag är klar att välta borden
redo för en ny revolt
det finns ingen nostalgitripp
som kan lindra denna kris
inga droger
inget drama
inga drömmar om paris

varför bränna en bro
och sedan bygga en ny?
varför stå för sin tro
när man faktiskt kan fly?
alla frågor får svar
där vid regnbågens slut
se, där fanns inget guld
bara ett substitut

LARZ GUSTAFSSON augusti 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-28 09:55



Bookmark and Share


    Melona
WOW

fasen , kanske ska säga gud,

vad bra du är!

vilket flyt och jaa

du är ju
rock & roll mannen!!!

gött! :)
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP