Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när du ler

ser jag  allt
jag vill se
i dina

 

från läsesalongen syns det tydligt
sergel har bytt färg
ett kluster av ljus

snart är nära

 




Fri vers av aftermath
Läst 552 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-02-28 16:24



Bookmark and Share


  Lena Renman
Lysande och detta om att byta färg. Den här kopplingen mellan ögon, ljus och färgbyte, allt \"jag\" vill se. Den inre världen och den yttre, storstad, kropp, ögon, att vara närvarande och samtidigt i en dröm, är så ja, häftigt. ( Vilket ord men dock ) Dröm och vakenhet i ett och det här med att skönheten finns i betraktarens ögon.

Slutrade, \"Sanrt är nära\" är inte bara ett val, för snart kan också vara lågnt bort, utan ett löfte, en längtan och ett hopp.


Lena
2008-03-05

  Nina V A
och man fäster sig vid slutraden, inte för att den på något vis är mer smyckad men just för att den bär övriga rader på sin skuldror, vackert vågrätt och lämnar ändarna ut i evigheten \" snart är nära\"
Man vill liksom krafsa och komma närmare just nära fortare än snart.
Allt man vill se finns inom räckhåll och ljuset byter onekligen färg just i stunden, fint! Gillar!
2008-03-01

    Lillemor
Mycket vacker dikt som är både
konkret och abstrakt på samma
gång.
Finstämda rader att vila i.
När ..\"jag ser allt..\" öppnar sig ljuset,
inte bara i en vacker verklighet utan
även i \"mig själv\". I leendet spirar hopp
och förälskelsens tid kan vara Våren,
som snart är här.
Fina strofer som underbyggs av det
ljusskimmer som existerar i fantasi,
hopp och framtid.
Applåder!
2008-02-29

    V. Kato
Jag gillar den här dikten.. Kluster av ljus... Bra skrivet.
2008-02-28

  Ulf Lagerholm
en snygg kontimination av en älskads blick och det begynnande vårljuset utanför glasen

gott broder
2008-02-28

    sunnanvind
Vad fint....känns drömmande o nytt...hoppfullt!
2008-02-28

  Betlehemsstjärnan VIP
Snyggt o på nåt vis lite drömmande. Mycket bra!!/B
2008-02-28

  Daniel_78 VIP
mmm slutstycket gillar jag mycket.

kanske skulla jag skriva
sergel istället för sergelstorg
eller/och färg eller skala istället för färgskala
och ett kluster av ljus istället för nytt ljus

kanske ;)

men bra var det.
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp