Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barn jag är..

 

Ett barn jag är av tid och rymd

ett barn i alltets hägn

en Jordesjäl av vind och vatten

rörd av dagen kysst av natten

smekt av sol och regn

mig varde grynings stolta lågor

flammande vid himlens rand

mig varde oceanens vågor

svallande mot Neptuns strand

 

Ett barn jag är av tid och rymd

ett barn av ängd och hav

en människa ur kosmos gjuten

strosar framåt oförtruten

vid min vandringsstav

mig varde ljuset värman livet

skulle jag väl tvivla då

vad än i stjärnorna står skrivet

intet finns att förebrå

 

Bs-08

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 714 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-02-29 16:46



Bookmark and Share


    Bim
..den här beskriver Bodil som jag kan tänka mig att hon är;-\"röd av dagen kysst av natten\",-allt lika fint!
2008-03-05

  Maria Zena Viklund
mycket vackert!
2008-03-05

  Krissie
Så mästerligt!
2008-03-03

  Lilla My* VIP
Fantastiskt vacker dikt du skapat!!
Läser om igen**
2008-03-02

  Nina V A
Härligt glödande och skönspråkad text som smeker lent över sinnen, verkligen Bodil!
2008-03-01

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert målar du med ord hela stjärnhimlen så bedårande skön att den vibrerar av känslor... Stor applåd!

\"vad än i stjärnorna står skrivet

intet finns att förebrå\"
2008-03-01

    Maria Malm
Sagolikt!!
2008-03-01

  © anakreon VIP
Instämmer med såväl ovanför som nedanför!
Calle
2008-02-29

  coffe
du målar universum djupaste hav, septurnus månar vidrör min själ med ord från ljus...tack....c
2008-02-29

  Thommy
Underbart vackert du barn av tid och rymd. Har svårt att smälta den vackra fjärde raden, rörd av dagen kysst av natten. Denn slår det mesta jag läst. Applåder till dig Bodil.
2008-02-29

  Ulf Lagerholm
koncentrerat och mycket mycket vackert
tummen upp från mej
2008-02-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
En poetissa, som
med orden, dom
så kan trissa, att
man inte behöver
gissa, vem som
skrivit denna
\"profetissa\"
2008-02-29

  aol
utsökt vackert rim stroferna kallar jag verklig poesi som bara blommar växer sig bara vackrare och vackrare
strålande bodil bokmärkes så klart
2008-02-29

  Markattan
Välrimmat och rytmiskt.
Ljuvligt vacker poesi!
2008-02-29

  devilsangel
Åååh! Detta tyckte jag om såå mycket!!!!!!!!!
2008-02-29

  Carola Zettergren
Enastående!!!
Du poetar fram sagolika
bilder...
2008-02-29

  Erik L
Utsökt vackert skrivet. Jag gillar att båda stroferna inleds på samma sätt. Skulle nästan vilja läsa ytterligare en strof av denna dikt.
2008-02-29

  Anders P VIP
Utsökt, såväl budskap som form
2008-02-29

  Larz Gustafsson VIP
Kopiöst vackert!
2008-02-29

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Mmmmm en fröjd att vaggas in i dina ord
2008-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg