Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera nittiotal. Varför inte? Det finns absoluter. Sanningar som är oföränderliga. Sådant jag fortfarande står för och sådant jag aldrig kommer att sluta att stå för, hur mycket olyckskorparna än kraxar.


ETT ÖPPET FÖNSTER

norra strandgatan 29
vi var gänget som såg rött
de som vägrat kompromissa
inte ville somna sött
nu huserar mäklarringen
i lokalen nedan där
är det inte ganska lustigt?
för det är ju så det är!

röda rummet, röda stjärnan
oktober, barrikaden
när vindarna vände
rämnade fasaden
nu skreks det inga slagord
på gatorna i staden
den siste tennsoldaten
lämnade paraden

men ett fönster står öppet
i kvarteret arenan
ett fönster står öppet
och släpper in vind
låt kalvarna hoppa
låt hästarna skena
låt vinden från havet
få smeka min kind
och än blommar nyponrosor
rosa och granna
än drömmer vi drömmar
men numera sanna

surströmmingsdoft
i rönnbärstid
låt mig få simma
där strömmen är strid
bara de döda
vill flyta med strömmen
nu har de röda
släppt taget om drömmen
ismerna visar
sin ohållbarhet
sök det som varar i evighet!

låt fönster stå öppna på nordost och på öster
på sätra, i bomhus och i andersberg
låt hjärtan få öppnas och ge luft nu åt röster
låt penslarna måla med en helt annan färg
tag vara på tiden, för tid är en gåva
den tid vi förspillt får vi aldrig igen
det går inte an nu att sitta och sova
i dag gör vi planer fö framtiden

LARZ GUSTAFSSON 970819-20




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-04 07:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP