Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innan ni nu börjar med era amatörpsykologiska analyser, så kom i håg att detta skrevs 1997.


MINNENAS AFTON

sommarens sista blommor
lyser från alla ängar
hälsningar från en himmel
höjd över mat och pengar
under augustimånen
väller det fram ett vemod
ståplats i nostalgin med
minnena som ett sänklod
just denna veka veke
hör till de sönderbrutna
men det är svårt med sveket
jag jagas av mitt förflutna

skymningen bjuder upp till minnenas afton
sinnena fylls av sentimentalitet
tackar jag ja sveps jag med av den virvel
som inspirerat så mången poet
men som kan dränka och knipslugt förföra
intet ont anande som inte bättre vet

men jag ska gömma mig i hösten
vara oåtkomlig där
med musik och mina böcker
fri i stillhet
solitär
någonstans bland alla skuggor
ska jag finna Frälsaren
och av nåd få känna glädjen
i att komma hem igen
jag ska kura där i mörkret
i min vrå där i vårt hus
och i skydd av det fördolda
hitta hem till hjärtats ljus

LARZ GUSTAFSSON augusti 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-05 13:33



Bookmark and Share


  palle
\" Hitta hem till hjärtats ljus\" Abba underbart! h.Palle
2008-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP