Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min stad är bakfull


Som om Avenyn drack lite väl mycket igår
fick sättas i en taxi hem av människor,
som dagen efter liksom fått censurerade ansikten
(som könsorganen i USA)

Eller som om Nordstan vaknar upp
med röda bucklor på kinden,
revben av tillknycklat glas
och lite svårare att gå än igår

och Haga, hon reser sig inte än.
Blåmärkena och dagen-efter pillrens prislista
känns lite för verklig idag.

men mitt i allt går människor

De ser vilsa ut, små klungor med mascaraflagor under ögonen och
lite för mycket skäggstubb
Skyndar med viktiga skäl och huvudvärken
som skyggslappar för omvärlden
Med deras sociala band så hårt knutna mellan varandra
att de nästan syns i den morgontomma luften

för annars kanske en främling pratar med dem
för sånna där är bara knarkare ändå.




Fri vers av cecabom
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-06 19:37



Bookmark and Share


    zenit
!!!
2008-03-06
  > Nästa text
< Föregående

cecabom
cecabom