Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLES GEHT VORüBER UND ALLES GEHT VORBEI

kanske är jag mer uthärdlig nu
som sven lidman när han fann sin frid
kanske är jag mer besvärlig nu
ty frid är inte populärt i vår tid

stressad och pressad
ska människan vara
för att passa in i
de hetsades skara
adrenalinet
ska spruta i kroppen
piskad till döds
ska man rusa mot toppen

är man förnöjsam
är man oambitiös
tror man på Försynen
är man ansvarslös
så har man sagt
sedan hedenhös
alltsen den dag
man släppte ormen lös

\"vila er lite\"
sa Jesus till de Sina
trälar du med slitet
har du gått på en mina
tro på Herren Jesus
är inte att prestera
den tidsinställda bomben
kommer strax att explodera

alles geht vorüber
und alles geht vorbei
efter mars, april
kommer alltid maj
stillhet och förtröstan
come what may
vila och förbidan
tro på Dig
tro som bär igenom
as time goes by
alles geht vorüber
und alles geht vorbei

kanske var jag rent förfärlig då
som en värsta sortens farisé
men i dag är himlen härligt blå
alla orosmoln är passé

plågad och drogad
är människan i dag
från första klass
till sin sarkofag
flåsande staplar hon
statussymboler
bredvid står självaste
mamon och småler

jag tar hellre skjulet
än ekorrhjulet
och hellre proletären
än karriären
glöm allt det sakrala
och det banala
för himlen har en annan
värdeskala

\"vila er lite\"
ett bud till alla slitna
som knogar och som knegar
så att knogarna vitnar
för dig som stryps av snaran
för dig som rids av maran
tänk att bara vara
låta allting annat fara...

LARZ GUSTAFSSON 970801




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 336 gånger
Publicerad 2008-03-09 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP