Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu är icke Våren

 

Ännu är icke våren

se nejden vilar blek

slumrar i sin vagga

under rymders grå

 

ännu är icke våren

se obarmhärtigt vek

lind i parken längta

solens varma smek

 

aftonstunden kulen

vid Nordans kalla svärd

förrädisk lyfter klingan

kväser tuv och strå

 

ack vår du ljuva sköna

tänd ljuset vid vår härd

låt morgondagen skrida

nådig mot vår värld

 

Bs-08

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 451 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-03-16 08:50



Bookmark and Share


  Markattan
Bildrik, finstämd och vacker poesi om längtan efter våren så här i vintertid.
2008-03-24

  aol
dras med i din väldiga så vacker poesi härliga längtan till en vår bortom det kalla som är nu i skåne magnifiko
2008-03-24

  desperado
Den var fin. Även jag känner en doft av Södergran. Första versen griper mig mest.
2008-03-20

  Thommy
Nej ännu är inte våren, inte hos mig ialla fall. Fin dikt Bodil
2008-03-17

  LassO
As always... fantastiskt.
2008-03-17

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Får ett drömskt leende i ansiktet
när jag landar i dina rader
2008-03-16

  Maria Zena Viklund
ljuvligt vackert! applåder
2008-03-16

  coffe
du smeker min nostalgi och formar fantasi//c
2008-03-16

    Maria Malm
Förväntan..all vår längtan och väntan..
2008-03-16

    JJ VIP
Ett vackert väntande på våren, och snart, mycket snart ska den våran härd tända! Mvh. JJ.
2008-03-16

  Michaela Dutius
Förväntan-medan jag läser ser jag bkörkar i violett och en himmel som ljusnar
2008-03-16

    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket fin dikt, i väntan på våren.
Påminner mig lite om den diktarstil som Edith Södergran använde.
2008-03-16

  devilsangel
Wow! Att du lyckas varje gång...Du tycks ha hur mycket som helst på lager och jag är väldigt tacksam att du delar med det här till oss :))
2008-03-16

  Carola Zettergren
En alldeles fantastiskt
vacker längtan!!!
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg