Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs 1995


DEN SJUNDE I SJUNDE

krukmakeriet på tullbomsgatan
påminner mig om min Far
Han som på nytt börjar om med leret
Han som förblir som Han var
susande fram en julimorgon
genom en nymornad stad
frimodigt framåt i kraft av Ordet
\"fyll mig!\" var bönen jag bad
\"fyll mig med Ande och kraft från höjden
så att det onda får fly!\"
alla fadäser får jag förgäta
din nåd är var morgon ny
solen gick upp över söders kåkar
liksom den gjorde i går
luften är frisk
det är skönt att åka
framåt i fädernas spår
i hjärtats mitt finns min själs boulognern
som en extatisk oas
mitt i min sommarstad tonar sången
toner från havet av glas
himmel på jord mitt i kamp och vånda
tröst i en trasig tid
inte blott söndag men även måndag
omger Han mig med Sin frid
kärleken är det banér Han höjer
över mitt liv varje dag
även i morgon
om Herren dröjer
tar Han och jag nya tag

LARZ GUSTAFSSON 950707




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-19 12:36



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Väldigt fint skrivet med sköna rim!
2008-03-19

  Betlehemsstjärnan VIP
Du för fram både budskap och känsla på ett underbart sätt..Denna bokmärkes av mig!!/B
2008-03-19

  thyra
Varje morgon är en gåva :) Fina rim!
2008-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP