Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag söker mig bakåt i tiden och fiskar upp ännu ett gammalt alster... Nu har vi hunnit till 1993.


EN STILLA PLATS

jag kan känna hjärtat slå för fort
jag kan känna blodet rusa
och jag vet att synden har en makt
att bedraga och berusa
mamons ande skriker
i varje konsumtionspalats
då vill jag bort ifrån tumultet
till en stilla plats

när reklampelarnas lögnbudskap
attackerar och duperar
och när pilgrimskapets främlingskap
gör min omgivning frustrerad
vänder jag på klacken
och ut ur skolan åker mats
för jag vill bort ifrån tumultet
till en stilla plats

du som jobbar och betungad är
som behöver ro och vila
som är trött på hatsamhället här
där man jagad måste ila
friden ifrån himlen
är ingen dammig lärosats
du kan fly bort ifrån tumultet
till en stilla plats

LARZ GUSTAFSSON 1993




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-22 07:35



Bookmark and Share


  mare VIP
....´´att fly ifrån tumultet till en stilla plats``.....det är lycka !
2008-03-22

  Betlehemsstjärnan VIP
Den här är så vacker och sann...Den stilla platsen kan bara vara i hemets lugna vrå..i bönens stillhet..Underbar!/B
2008-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP