Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten specialbonus för den innersta kretsen av min fan club... Med den här dikten vann jag, under mitt artistnamn Zluggo Pop andra pris i Vecko-Revyns poesitävling 1983. Givetvis fanns dikten plus ett foto av en mycket yngre man publicerade i Vecko-R


HÄLSNINGAR TILL KAIRO

ett sken skär genom dimman
två klara ögons glans
musik av heta lockrop
från någon annanstans
broschyrerna på golvet
rebellen på sin bädd
en dröm om böckers världar
långt bort från gravens brädd
författarna som frestar
med obekanta mål
blå rök i objektivet
bränn vardagen på bål!
elektrikern i natten
hans kablar fylls av liv
när allt blir till en enhet
som ältas och beskrivs
sänd hälsningar till kairo
till nätter av safir
med livskraftig passion som
är livets elixir
låt tv-rutan blänka
av färger från en kust
där natten är en annan
och kärleken är lust

LARZ GUSTAFSSON (a k a ZLUGGO POP), någon gång, tidigt åttiotal)




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 503 gånger
Publicerad 2008-03-22 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP