Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett monster som jag

 

 

I vilken värld ska jag passa in

I vilken livmoder var jag värd att födas

Ingen förtjänar ett spyende monster som mig

jag äter omedvetet av mina käras magar

äter av deras gnista

och spyr sedan galla i deras öppna bröstkorgar

 

I vilken tid borde jag ha fötts

borde jag blivit född Över Huvud Taget

Ingen förtjänar mina förgiftade kyssar

 

I vems hjärta borde jag finnas

i vems hjärta borde jag passa in

Ingen förtjänar ett monster som jag

en morbid version av människan

ärrad och ful

en klump av djävulens avkomma

som tagit sig in i världen

solen är nu svart, den som en gång var gul

 

Dröm aldrig om mig

för jag är där i verkligheten

glöm era drömmar

och ni skall bli av med mig

stick en påle i mitt hjärta

och vrid om tills inget annat än ett hål

finns på dess plats

 

Dröm aldrig om mig

för jag blir aldrig som du

jag är förbjuden att vara som du

jag kan aldrig bli som du

 

Säg mig i vilket syfte förtjänar världen någon som jag

snälla sluta dröm om mig

för jag kommer att komma till dig

Dina drömmar om mig äter på ditt hjärta

ingen förtjänar ett monster som jag

bara låt mig falla

bara låt mig dö

knuffa mig framför en bil

ge mig gift som förvandlar mig till ett lik

där jag inte längre kan störa någon

låt mig vara

så ska jag snart dö

låt mig vara och jag ska vara borta

innan snön där utanför blivit till tö

 

Dröm inte om mig

för ingen förtjänar

ett monster

ett monster som jag

 




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 378 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-23 17:13



Bookmark and Share


  OnlyDlonely
Den va bra, alla \" I vilken\" och \"I vems\" mm

Applåd :P
2008-03-28

  Ronny Berk
när diktarjaget tar ut svängarna som vore vägen kantad av tistlar och spyor...
när livsvarat frodas i gropar av ormyngel...då formas texter som så väl beskriver känslor... kraftfullt berörande mej som läsare... ja...
2008-03-23

    Iflywithbrokenwings
Vacker och skrämmande
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*