Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till saken hör att det fanns en predikant som kallades Johan i strömmen. Och jag heter faktiskt Larz Arne Johan Gustafsson. \"Johan\" betyder \"Gud har varit nådig\". Tänk att Han förbarmar Sig över vem Han vill utan att fråga resten om lov! Fräckt, i


LARZ ARNE JOHAN MOT STRÖMMEN

ger du mig en höger
ger jag dig min vänstra kind
styr mina steg mot söder
när det blåser nordanvind
jag kallas motvalls kärring
än sen då?
jag är stolt
det krävs en verklig särling
för att starta en revolt
vägrar vara styrd från new york
eller från paris
vägrar skylla flyktingen
för kapitalets kris
man menar jag är galen
kanske rentav kommunist
men internationalen
låter avslagen och trist
man skrattar åt de udda
skrattar bäst som skrattar sist
muhammad, marx och buddha
var behäftade med brist
och inte heller jag är felfri
långt, långt därifrån
men jag vet En som är det
och det är Guds Egen Son
den Sonens namn är Jesus
och Han är underbar
Han leder mig i kampen
och frågorna får svar
Hans vilja är att jag ska
våga vara originell
för himmelen står bakom
varje pånyttfödd rebell
Guds Rike är ett rike
som står i opposition
här flammar kärleksfacklor
i total revolution
ja, här är alla välkomna
och ingen kastas ut
om du vill tro på Jesus
så tar nåden aldrig slut
om du har dyra kläder
eller billiga som jag
om du är vit, svart eller brun
rik, fattig, stark eller svag
så är du lika älskad
av den Gud som skapat dig
nu vill Han få förvandla dig
som Han har gjort med mig

LARZ GUSTAFSSON 930830

Så skrev en märklig man anno Domini 1993.
Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess.




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-25 18:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivet!
2018-09-22

  Larz Gustafsson VIP
That\'s your pointless interpretation.
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP