Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gjorde jag något bra idag?

Tiden flyr, och jag från den
Som fåglarna om hösten
Jag bjuder glömskan bli min vän;
Slår bort den inre rösten
En orörd ytas fagra glans,
Som stimulans
Som frälsarkrans
Blir gränsen mellan Nu och Se'n
Jag vältrar mig i trösten

Men ödestimmans tunga slag
Strax överröstar bruset
Säg, gjorde jag något bra idag,
Då jag gömde mig i ruset?
Fäst på pränt med skrift i guld
Syns, föga huld,
Min samvetsskuld
Nu sipprar ut all lättjans lag
Genom sprickorna i kruset




Fri vers av Effell
Läst 374 gånger
Publicerad 2008-04-02 16:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver så vackert ... melodin tar först över innehållet, men så stiger det gradvis fram ändå..
2008-04-03

    Bögen
En inte alltför lättsmält text, som därmed väl speglar sitt tema. En sund fråga som väl kan missbrukas. Den bör paras med tanken om att allt har sin tid, t ex vila har sin...
Fint ordsnideri.
2008-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell