Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När sipporna spira

 

Förunderligt skön är den härliga vår

när sipporna spira i backen

när fåglarna bygga i buskar och snår

och myrorna streta i stacken

 

Hör Näcken stämmer sin glada fiol

väcker båd vittra och snuva

se älvan lyfter sin skrynkliga kjol

till dans uppå grönskande tuva

 

Solen den lyser på himmelen blå

forsarna dåna och brusa

trastarna drilla och lärkorna slå

bäckarna porla och frusa

 

Förunderligt skön är den härliga vår

begraver båd sorg och elände

när allting vaknar och livet rår

då känner ej lyckan nån ände

 

Bs-08

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 484 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-04-03 16:38



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En härligt skriven vårdikt, som formligen forsar fram... ;)
!
2008-04-22

  devilsangel
Precis sååå känns vååååren :)))

Helskön läsning! Tack!!
2008-04-05

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Våååååååååår :-)
2008-04-04

  Markattan
Det här är den vackraste vårdikt jag läst, välrimmade och behagligt framflytande rader fulla av sköna vårbilder.
2008-04-04

    Maria Malm
Ja, nog är vår i dessa rader
man blir ju riktigt glader!
2008-04-04

  © anakreon VIP
Förunderlig, även, den skildring av liv
som Bodil nu skapat. Ifrån Tel Aviv
med fågelsång uti sin skalle
applåderar - igen - vännen Calle!
2008-04-03

    Mejja
Underbart medryckande och melodiskt. Njuter!
2008-04-03

  rebecca d VIP
när sunnan drar fingrarna genom ens hår

som en vår hela dikten!
2008-04-03

  Thommy
Tyckte mycket om din vårdikt, (när sunnan drar fingrarna genom ens hår) vilken rad, mästerklass.
2008-04-03

    Saulus
Strålande vackert!!!!
2008-04-03

    ej medlem längre
Som vårvisa man sjöng på skolavslutningen...för länge länge sedan:)))
Mycket vackert poetet min vän!
2008-04-03

  Carola Zettergren
Sagolikt vårligt och så
vackert välpoetat!!!
2008-04-03

  aol
härligt flyt så melodiskt vacker
du får en att längta så
härligt Bodil
2008-04-03

  Rolfsdotter
Vilken härlig och levande text. Kram Backsippan
2008-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg