Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkänslera anfaller

 

Nu â dâ fôll äntligen vår

för jesses dâ spritter i krôppen

förträffligt dâ â va jag mår

ja detta â tôppen på snôppen

se sola ho skiner därôppe sô grann

å blommera börjer å knôppes minsann

hör göken han galer i väster koko

då â dâ fôll vår får en tro

 

Sô fröjdigt det hâhäringa â

precis sôm en dos vitaminer

å genast sô ville jag klä

mi stuge mâ nye gardiner

å måle verandan sô fager å gräll

att ingen ha skåde en sliker pastell

å spike ôpp hôlken sôm ha trelle ner

men sen gör jag ingenting mer

 

för sen ska jag bare va lat

ja sette där slö på mi trappe

precis sôm en rektig primat

förlusteligt dege å slappe

å höre på fôgglera hur di tar ton

ja ha mej en rektigt förnämlig session

å kanske ôm andan abrupt faller på

jag tar mej en sup eller två

 

Bs-08

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 628 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-04-04 08:48



Bookmark and Share


    Diktarminna
Tycker mycket om dikter på dialekt. Man blir glad av att läsa denna!!
2008-05-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Jättefin vårdikt, där värmländskan ger pricken över i...!
2008-04-22

  Thommy
Låter underbart trevligt vad du skall hitta på när vårkänslan anfaller.
2008-04-10

  Yvonne
Fantastiskt bra dikt på sjungande värmländska. Stor applåd.
2008-04-07

  Lilla My* VIP
Värmländska toner o känslor anfaller i flock!:)
En riktigt hemtrevlig go dikt som får mig att leeee**
2008-04-05

  devilsangel
Åååh! skulle vilja höra dig läsa denna, med underbar värmländska...välkommen våren!!
2008-04-05

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag höjer mitt glas och skålar in våren med dig.
Härligt vad glad man blir
2008-04-04

  Carola Zettergren
Hihi underskönt poetat
på breaste värmländska!!!!:):):)
gööörsköööjjjj!!!
2008-04-04

  aol
en sån härlig vårdikt måstevi få höra dej läsa på värmländska
oj vad det spritter i bena man vill bara dansa in våren med Bodil
2008-04-04

  Anders P VIP
den här måste jag absolut få höra dig läsa vid tillfälle. Värmländska låter så gemytligt
2008-04-04

  Lyckohäxan Enediel
Underbart! Så härligt du skriver på dialekt =)
Toppen toppen!!
2008-04-04

  Markattan
Vårkänslorna ljuvligt fångade i ett snyggt värmländskt paket, och som alltid med glimta i öga ;o)
2008-04-04

    Maria Malm
Din värmlänska känns som en uppiggande vitaminkur. Vårkänslorna anfaller, alla lustar som man får, men man får ju inte glömma att njuta av den korta tid som är VÅR!
2008-04-04

    ej medlem längre
*ler stort*
Underbar värmländsk hyllning till våren!!
2008-04-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
SKÅL! Du star!
Den bästa vi har!
Som ton så ofta tar!
Vad kan vi annat
än skratta, och skrivar-
gången för Dig kratta,
så Du pennan, lättare
nästa gång, kan fatta!
Lycka till**********
******************
2008-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg