Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jord som blommar under dej, när den tar dig tillbaka över dej,


hopp om vår

Som livets flykt över blåa
himmelen den närmar sig
under solen dess skugga lyser
över jorden,

du min älskade fågel du är mina
vingar du är min dröm ja hela mitt jag
i din svävande kropp,

på lätta vingslag du bär min längtan
bland alla källor som ögon för alla
stjärnor en spegel du sänder hopp,

du kommer med våren, under dej
i gräset små frön som landat växer
gror,

för varje steg så mjuka kyssar under
dina och allas fötter,

hon älskar dej och äger alltet
ja hela vår värld
vår egen jordemor....





Fri vers av aol
Läst 760 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2008-04-07 20:47



Bookmark and Share


  devilsangel
Så vackert fångar du mig i din poesi!!
2008-04-14

  Maria Zena Viklund
ja vår alldeles egna jordemor, vackert!
2008-04-13

    Lindizz
Underbar poesi som flödar ljuvligt. Andra och tredje stycket föll rakt in i hjärtat. Tack för fin läsning!
2008-04-10

  Dessie 35
härlig text såå underbart skrivet
2008-04-09

  Rosen VIP
såå underbar text!
favorit> du min älskade fågel du är mina vingar
du är min dröm ja hela mitt jag..
2008-04-09

    Maria Malm
Ljuv och härlig vårpoesi!
2008-04-08

  Maria T
En underbar vårdikt fylld an längtan, hopp, födelse, växande.
Just nu händer mer än vi kan förstå ute i naturen och djurens värld.
2008-04-08

  Bjarne Nordbö
Det finns en självklar innerlighet hos dej som är oemotståndlig.
2008-04-08

  Carola Zettergren
Härligt vacker poesi!!!
2008-04-08

  Mats Henricson
AAh, känner doften av våren, det framkallade du bra...., härligt snidat !!
2008-04-08

  Betlehemsstjärnan VIP
Så vacker att jag skulle vilja rama in den..
Underbar i sin helhet och de varma orden bara
flödar ifrån dig, och landar i mitt hjärta/B
2008-04-08

    Bodil Sandberg
Å så underbart vackert..citerar gärna\"hon älskar dig och äger alltet ja hela vår värld vår egen Jordemor\"..fantastiskt fina rader min vän!!!!!applåder!!!
2008-04-08

  Lilla My* VIP
Underbar dikt!!
Våren får gärna komma nu och helst igår*:)
2008-04-08

  mare VIP
..en sådan vacker ljuv vår poesi ..
2008-04-07

  Leif Furstedt
En härlig känsla, vackert.
2008-04-07

  Måna N. Berger
Jag blir rörd och lycklig när jag läser den här!
2008-04-07

  Lejonhjärtas poesi
En kärlekens hyllning till våren, tack för ljuv poesi!
2008-04-07

  Night Soul Woman
En vårhyllning utan motstycke!
Underbart skrivet:)*bokmärkes*
tack för en ljuvlig läsning!!!*applåder*
2008-04-07

  Spider
Härliga vår... underbara vår....
hoppas att du är här för att stanna!
härligt förmedlat av dig ... Tack :)
2008-04-07

  Fredrik P. VIP
vårhyllning
som heter
duga. Bra!
2008-04-07

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ja visst är den fantastisk
fint om vår moder jord
2008-04-07
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol