Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Doften av andedräkt kan ibland få mig att baxna och gå ner för räkning, andra människors andedräkt kan verkligen sänka mig, den äckliga doften av gammal fylla... vilken blivit nyss påspädd med förnyad fylla... grääääsliiiigt helt enkelt


En knivskarp känsla av förlust av förlustelsen








Som om jag kunde höra rosen skrika
då grannen klipper några
för att sätta i en vas inomhus,
så makabert.

Som att ta det lekande barnet
ur sandlådan, sätta det sedan
i en tavelram med djup innanför glaset och
betrakta dess förtvivlan över
att ha förminskats till samlarobjekt

Om jag missar programmet kobra,
till och med repriserna av veckans avsnitt,
då är det som att ens egenvalda
högoddsare bryter benet tre decimeter
före målsnöret, så att någon av
favoriterna hugger förstaplatsen istället.

Spel på vinnare är verkligen ett högriskspel...
att spela på plats och trösta sig
med det näst bästa, bolibompa...

är som ljummet engelskt öl
för den som väntar sig
en kall finsk bärs i bastun




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 350 gånger
Publicerad 2008-04-07 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP