Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under skrivbordet

Vill krypa ihop under skrivbordet
Fina vita skrivbordet
Inte komma fram mer
~~~~~~
Under mitt skrivbord ska jag
skala lök
så jag har nåt att skylla på
när jag gråter
~~~~~~
Under mitt skrivbord ska jag
dra ut kontakten
på telefonen
så jag inte ens behöver hoppas på
att den ska börja ringa
~~~~~~
Under mitt skrivbord ska jag
sjunga så högt
att jag kväver alla tysta skriken
~~~~~~
Under mitt skrivbord
ska jag sätta upp en liten
\"stör ej\"-skylt
och gräva ett hål under jorden
och komma ut någon helt annanstans
~~~~~~
Under mitt skrivbord ska jag
leva ensam
tillsammans med mina gosedjur
och aldrig ska rädslan få bestämma
och aldrig ska era vassa ord avskräcka
och aldrig ska idealen få styra
och aldrig ska tankarna hindras från att tänkas
(de har också rätt att finnas)
~~~~~~
Men det bästa av allt är
att en dag
kommer du och hämtar mig därifrån.
Visar mig världen igen,
visar mig lycka
(visar mig kärlek),
eller hur?




Fri vers av Limestoned
Läst 513 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-10 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Limestoned
Limestoned