Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En knäppgök är en vanlig fågel i de svenska farlanden, fullt av dem i städerna har orrintologerna kunnat konstatera, förmodligen inflyttade från nordamerika.


Oroliga vardagsfilosofiska fantasier








@
En haj är inget sympatiskt djur, den lever ju av att äta andra djur. Hajen har vassa tänder och är en utomordentlig simmare som har överlevt all annan utveckling i havet.

@
Jag klämde en gång ihjäl en katt i en dörr när jag inte såg mig för. Som jag senare fick veta att den dog i svåra plågor, gjorde det mig inget. Den skulle ju ändå dö.

@
Jag var förr bekant med en kvinna som, på den tiden då det begav sig, var en skolkamrat. Hon var inte ens på den tiden någon skönhet att som frivilligt vila ögonen på. Hon gifte sig senare med en arbetskamrat till mig. Han var ful som stryk, visserligen nykter alkoholist, för att få behålla jobbet, men som tur var, ingen riktig vän till mig.

@
En ovän till en syster jag känt åt ofta för två redan innan hon aldrig blev gravid. Senare fick hennes brorsbarn dela på pengarna när hon äntligen gick ur tiden genom att ramla under en stege och få en svart katt över sig.

@
Jag kan inte gå till en och samma tandläkare två gånger. Om den ändå likt fotvårdaren, gjorde hembesök. Men nej, tandläkare går helt enkelt inte hem hos mig.

@
Kameler är opålitliga djur. De lockar unga att börja röka, men syns ändå ibland låta sig toppridas av turister i något högre ålder. Dessutom är de både farligare och fulare än vanliga ridhästar och gillar nog egentligen inte människor något vidare. För övrigt är de bitska till 10.000.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-18 21:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
När man som jag, ofta skriver rent fabricerade texter, som dessa, få jag ofta nog höra att folk tror att jag själv varit där, att texterna handlar om mitt eget liv. Vilket är konstigt med tanke på att de uppges vara just fantasier. Jag kan dock lova att jag ännu inte kunnat studera hajar eller kameler på närmare håll än på bild, exempelvis i tv... samt att jag aldrig haft vare sig hund eller katt. I det stycket härrör dessutom uttalandet från såna som kalla sig djurvänne och därför helt hänsynslöst släpper ut minkar som då går en mer eller mindre plågsam död till mötes. Man kunde ju tycka att de på något vis kunde ta hand om minkarna eller under mer humana former själva ta deras liv. Jag stal det uttalandet rakt av (de skulle ju ändå dö), för att infoga i min text.
2008-04-19

  katt.inc
Tankevrickande och lite kul, fast det där med katten tyckte jag ju inte om, jag läser hund istället. :-)
2008-04-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP