Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet om att visa respekt 2






För envar som är hågad går det
att göra sig själv till volontär
åka till något annat land och
jobba oegennyttigt
se det är minsann kärt besvär

först får du utbildning i att bli
en kraft att räkna med
sedan är det bara att vänta
på att bli med i något lämpligt projekt
se bara till att ha åldern inne

kan du inte åka utomlands
finns det mye du kan göra här hemma
ta bara kontakt med något rött kors
eller några rädda barn
så kommer det finnas för dig att göra

sedan behöver du inte gå där
med ditt samvete som en kvarnsten
runt halsen o känna dig helt onyttig
bra sätt att växen i kropp o själ
att få känna livets meningsfullhet

lycka till nu vännen med ditt nya liv
med att komma iväg som på äventyr
med att kunna engagera dig
i något mer vettigt i än att få dagarna
att gå medan livet går dig förbi




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-19 11:25



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Min dotter ville åka och jobba som volontär i annat land, men det visade sig att det inte var som på min tid, utan hon skulle bli tvungen att betala en massa pengar för att få lov att jobba gratis, så därför kom hon aldrig iväg.
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP