Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känner ett styng av ödmjukhet och samvete, men lugn bara, det går strax över och då kommer jag att kasta mig över brevskörden igen för att hinna med att skicka hälsningar till dig och dig och dig och så förstås dig med


Öppet brev till en poet härinne, en förment god vän...






...god kritik, från er penna?
jag tror jag kan dö lycklig nu,
nu eller kanske om en trekvart,

sättandes någon bit torkad frukt
i fel strupe och hjälplöst kvävas till döds
i en utdragen och meningslös kamp
för överlevnad

tänkandes på alla dessa stackars människor
som fortfarande och förgäves skall vänta
på svar i mejlen...

jag kan inte nog beklaga deras lidande,
till och med nu klandrar jag mig själv
för att inte ha duplicerat mig själv
till att kunna betjäna dem från ett tiotal
olika datorer, samtliga kopior av mig själv

i färd med att besvara alla mina 500 mejl,
skriva nya texter och lägga ut, läsa och
kommentera andras texter...

jag önskar så mye,
men mest önskar jag förstås alla andra
människor ett fröjdefullt och fullödigt liv och
att de som har
(likvida medel, förstånd, sommarstuga etc)
skall ge till dem som inte har...




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-19 12:09



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Av mig kan du få lite förstånd, det har jag överflöd av.
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP