Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samma poet som förra gången tror jag visst att det är, tack för uppmuntran att lägga ut eländet som egen text...


Öppet brev till en poet, en förment god vän II








tack för läsning o kommentar,
sparar dem närmast hjärtat

apropå livet och dikten
om filmen och uppföljarna, matrix,

den filmen speglar ju människans själ
rätt väl, vi är alla fångar i olika system och
vi håller varandra både sällskap och
fjättrade till händer, fötter och sinnen
i en enda stor kaotisk soppa
att söka tolka in och ut något ur,

kanske kommer det ingen jesus
eller räddande samuraj längs en lian
ned till oss för instant frälsning
som ett slags pulverkaffe

för oss att genast acceptera och
njuta frukterna,
av det arbete som utförs just för oss
i en sorts helig vrede eller anda...




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-20 18:54



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ögonblicklig frälsning...
Det väntar nog många
på... Som på en lösning
på allt...
2008-04-21

  "Silver" VIP
Jag förstår vännens uppmuntran att lägga ut detta som egen text. Instämmer i tolkningen av Matrix och gillar dessutom naturligtvis:

\"kanske kommer det ingen jesus
eller räddande samuraj längs en lian
ned till oss för instant frälsning
som ett slags pulverkaffe\"

Instant frälsning, det är ett uttryck som stannar kvar!
2008-04-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP