Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En arbetstext, som är en kommentar till Dan Anderssons dikt \"En svanesång\" i Kolvaktarens visor. Gjorde en melodi till denna dikt, men den är redan tonsatt. Därför denna text till min melodi. Kan utökas.


Den sista svalan

Öppet står, ett fönster till min saga
där björkens sus, med trasten vemodsklaga
i ålderns säng, slutets timmar tickar på
står snart vid grinden, där frågetecknen stå

Vinden leker, med mina sommarminnen
och nu blir då, den sista levnadstimmen
i dödens frågor, har jag funnit svar
jorden kallar, men ännu är jag kvar

Jag ser susande svalor i himlarnas hav
fria själar under stjärnornas nav
som fjärilen fladdrar på blåskimrande äng
vill jag vandra bort från denna dödens säng

En doft av syréner irrar i min näsa
runt bädden står barnen som orden sakta läsa
se, nu lyser dimman av fridens fagra hand
gnistan falnar, nu dör en lyktas brand




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 1084 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-04-21 20:39



Bookmark and Share


  aol
genuin äkta poesi som kännr vemodet över jordelivet
2009-05-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag hänförs av denna underbara dikt!
Den är sagolik!
I synnerhet sista raden.

Jag har faktiskt tårar i ögonen.
2008-04-23

    Bodil Sandberg
Så underbart fint Fredrik..applåder!!!!
2008-04-23

  Maria T
Mycket vacker visa om döden.
\"som fjärilen fladdrar på blåskimrande äng
vill jag vandra bort från denna dödens säng\"
2008-04-22

  Hildegun Relefors
Vackert, stämningsfullt vemodigt, bra!
2008-04-21

    ej medlem längre
Harmonierar verkligen med Anderssons texter:)
Mycket bra skrivet!
2008-04-21

  anits VIP
vacker läsning som får mig att
drömma mig bort applåd och
bokmärke
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö