Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi kan inte alla heta prins Philippa






hur i hela... skall vi väl klara oss utan

rotmos utan fläsk
ärtsoppa utan fläsk
val utan valfläsk
vatten utan bubblande läsk

körtkort o bil utan fylla
en hall utan hattens hylla
en personparkering utan mylla
ansvar utan ifrån sig skylla

kyl utan frys med glass o is
motion med klubba utan is
motion i riksdan på nåt vis
chips n dippa vid tvn utan kris

hur skall vi klara oss utan försvar
katter på vift utan förvar
övergivna husdjur
försöksdjur utan bur

hur skall vi förklara oss
hur skall vi försvara oss
hur skall vi förvara oss
när kommer ordkrigen sluta i fred?






Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-27 11:41



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Det är inte utan att man behöver en kaffe med Med (=avec) efter det här.................
2008-04-27

  Hildegun Relefors
Det var många täkvärda ord i härlig rytm. Ibland vill man ju bara stänga av allt brus och låsa in sig i sitt tysta rum, men jag äter gärna bruna bönor med fläsk!
2008-04-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Om man ser det så, då
om jordens alla energier
försvinner, hur skall det då gå
för människans energier då...
Jag bara undrar också, sååå...
**********************
2008-04-27

    amorfati
Även om jag inte riktigt förstår, hänger med, så gillar jag livfullheten och leken med orden. Det är skojigt att följa.
2008-04-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP