Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tanken på vad killar tänker på, hur de är, skall vara, borde vara, inte borde vara... är bara skönor och myter...


Killar tänker bara på en sak...






Killar,
precis som de flesta andra människor,
tänker på tusentals saker...
att tjejsare och pajsare
skulle tänka så olika är en jäkla myt
som fortsätter att pumpas ut
i böcker och filmer,
i tidningar och andra media...
det är så tröttsamt att läsa om stereotyper

Sens moralen i domen och drömmen
om att killar bara tänker på en sak
är förstås att genom sig själv
känner man andra,
det vore ju väldigt konstigt om killar
bara tänkte på en enda sak,
medan tjejsare automatiskt
skulle tänka på minst två...

Världen skulle se litet mer fyrkantig ut
än den faktiskt gör,
det där är ord som får mig att se rött...
att tro att andra människor saknar
både hjärna och fantasi medan en själv
är både ängel och geni i en och samma person...

Jag mötte mördaren utan att veta
att hon mördat,
för mig var hon ingen särskild,
inte varken bekant, vän eller mördare...
bara människa




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-28 22:22



Bookmark and Share


  Frida Louise
jag tänker likadant.
2008-04-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP