Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gunwale inspirerade till den här, för en gångs skull... sanna lilla pärlan


Litet huvudstadshistoria







Först hette restaurangen Corner House och låg på Slöjdgatan inne i city... dit brukade jag och Carsten gå för att träffas eller bara komma dit var och en för sig och äta rödspätta med ris o en citronklyfta o sallad och så glass med burkade jordgubbar, alltid samma rätt, där kunde man sitta och vänta medan maten smalt undan en smula, ta sig en kopp te och läsa en medhavd bok eller dagstidning. Sedan bytte restaurangen ägare och hette då Wimpy ett par år, fortfarande gick vi dit och käkade just rödspätta med ris o en citronklyfta o sallad och så glass med burkade jordgubbar... ja och sedan revs hela det huset och alla affärerna fick slå igen och stryka på foten...
när vi inte gick dit och käkade så brukade vi vara stammisar på Stopet, station Mariatorget, uppgång Torkel Knutssons gata... nära Hornsgatan, mitt emot ett kvarter där det låg och fortfarande ligger ett antikvariat och sidan på en radioaffär... inne på Stopet satt gubbarna och drack öl och pratade skit med varandra och med tösera... dit gick vi och käkade gulasch och drack öl, det röktes en hel del där och det var innan jag och astman hade hunnit få utlopp ordentligt... Nu har ica tagit över lokalerna och det var länge sedan rouletthjulen slutade snurra och ge vinst på nummer nitton rod...




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-28 22:41



Bookmark and Share


  katt.inc
Nostalgitripp, tillika ett stycke fin historia.
2008-04-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP