Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag känner en sorts märklig stolthet i att vara god vän med människor som levt under bödelsyxan och som sedan klarat sig hit till lilla Sverige, som hade jag del i att göra deras vardag dräglig och någorlunda trygg, bara genom att vara jag


Varför skulle jag någonsin bry mig?






Varför skall jag bry mig
om att polaren förut
var ett gatubarn och numera är
en vuxen, som barn importerad
av familj som adopterar barn
från sydamerika,

varför skall jag bry mig om folk
jag inte ens vet finns,
inte vet identiteten på,

när tänkte de någonsin på mig
i deras misär i att leva bland soporna
och leta mat varje dag
utan att kunna tänka på någon framtid

när tänkte de någonsin på mig
där jag satt framför tvn och reklamen
bad mig välja mellan olika bilmärken och
aktieposter?

Varför skall jag bry mig om fattiga och utslagna,
om barn som lever och dör
i den mest hemska av misär,
när skänker de någonsin en tanke till mig?




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-28 23:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP