Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solbelyst hud och slutna ögon




Åh du mitt hjärta,
när ska du sluta vilja flyga?


Mina bevingade fötter
på marken står

redo att flyga
redo att förmedla

om rötternas
utspridda historia.


Gyllene händer med blå
cirklar i handflatornas mitt
förenar början med slutet.
Sluter cirkeln.

Gröna fingertoppar
pekar mot skyn
och på tungspetsen

snabb som en pil
orden förvandlas till
blomstrande kvistar
och ger livets färger
nya nyanser.

En ny målning målas
på nuets tomma tavla
och fåglarna kvittrar en
ny melodi;

till hjärtats och det inre ögats fröjd.

I nattens mörker bland skorpioner
kan man inte hitta det man tro sig
har förlorat. Även om man håller
evighetens flämtande låga
i sina kupade händer och
försiktigt räknar sina steg.

Ett hjärtslag och ett andetag är

startsignalen för
drömmarnas oändliga rörelse . . .

Stanna mitt hjärta och sluta aldrig slå
se vad din längtan har skapat.

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 773 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2008-04-29 12:21



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
fantastiskt skrivet och grattis till stjärnan!
2008-05-11

  Ilona _L
Väldigt vackert och kärleksfullt!
2008-05-08

  Ola Rydberg
woww vackert och fångande
grattis till stjärnan
2008-05-07

  Lasseman VIP
glömde att gratta för stjärnan! du lyser själv upp som den vackraste av stjärnor på himlavalvet
2008-05-06

  Lasseman VIP
Oj! ja denna var bara så himla bra och rikt skrivet .. denna vill jag spara applåder och kram
2008-05-06

  Maria Zena Viklund
underbart vackert skrivet!

Gyllene händer med blå
cirklar i handflatornas mitt
förenar början med slutet.
Sluter cirkeln

applåder!
2008-05-05

  aol
underbar poesi som gick rakt till mitt hjärta bokmärke så klart
väl värd guldstjärnan
2008-05-04

  Lejonhjärtas poesi
Så himmelens vacker dikt som jag tar till mig av och njuter omvandlar till ljuv själspoesi och jag vet vad jag drömmer om för solbelyst hud jag vet vad jag känner, jag vet så innerligt väl vad jag ser i slutna ögon, underbart poesi!
2008-05-04

    Bodil Sandberg
Åh du mitt hjärta,
när ska du sluta vilja flyga...vilken helt fantastiskt fin inledning...här finns en längtan oändlig...en livglädje och förväntan så underbar att få ta del av..applåder!!!!
2008-05-04

  Lilla My* VIP
Du målar med orden så underbart...dikten blir till vackra bilder***
2008-04-30

  Larz Gustafsson VIP
Alfa och Omega, min vän.
2008-04-29

  inutimonster
jag gillar verkligen dina beskrivningar, olika någon annans så oerhört bildsköna och drömmande.

\"Gyllene händer med blå
cirklar i handflatornas mitt
förenar början med slutet.
Sluter cirkeln.

Gröna fingertoppar
pekar mot skyn
och på tungspetsen\"

det är nästan så jag tror att du skulle kunna måla gud med dina bokstäver. och då är jag inte ens religiös.
2008-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman