Svordomar och mysfnys
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svordomar och mysfnys



Ve den

 

 

Bah!!

igen och ve den

 

känsla som hägrar

belägrar förtär och yttrar

sin gunstiga rytm

 

på Liv!! Du attans billiga driv;

förmer som om nöjet är bytt?

Varför sätta en tanke om tid när den

brunstige dansar

i glänta om morgon i salig frid

i synd och i njutning var dag

 

Mana bort alla nedskrivna normer om bör

dansar mig dig enligt jag

blott du visste jag spelade ekots fanfar

kråkors välsmak i paragrafblad

 

enligt ande en svepning med avtryckens tår

över liv över tårens eon

Ve och ack ve den viljan blev satt

och eldar gör jag med flit

 

Ty slocknad besegra beseglad Giv

endast liknöjd likgiltighet

 

Ja, ve den känsla jag bär

den är tung men aldrig jag släpar

ger upp för en Kung av misär ej heller för furste av

Gyllen och Bug

 

Smycken av vackraste inlindad själ

lyser dig upp ännu mer

Ve den känsla av kraft som jag när

ve den färd bakom slöjor som bär

 

och villigt jag lutar mig mot Evighet

med tillit till falnande lågor

kolet sen invänta trycket av känsla

lämnad åt öde och storhet

 

vägen är given och himlarna stora

Bah den som släcker med spe

Ve den som kärlek förlora

 

Luta ja luta med mig -  och ve den

kraften gör mogen

Skördar nu sått för en glimt

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-06 04:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri