.. min mormorsmormors namn som inspiration.. ingen övrig liknelse finns mer än tidsandan.  fotot hänger handretucherat här hemma. anno 1844 i originalram :) " />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. min mormorsmormors namn som inspiration.. ingen övrig liknelse finns mer än tidsandan.  fotot hänger handretucherat här hemma. anno 1844 i originalram :)


Ol\'s Margareta

 

~~ + ~~

vid drömmar skapar jag egna vidunder
och något var fel i min värld
schamanen jag var och schasade ande
som ovilligt ville gå hem

och under i källaren hemma hos vännen
där väste han högt panterlikt
och kraften drog upp så golvet bröts sönder
ur spisen steg röken och sved

kramande flåsade mig utmed nacken
allt medan jag sökte mitt mod
han hissade mig upp mot väggen i strupgrepp
och vägrade gå från sin stod

han sade att huset var hans och dom borde
för säkerhets skull flytta ut
varnande kände jag ilskan han bar på
mäktigt besatt av en tid

hotet var jag nu och rädslan var bådas
minnet var hårt som han ägt
för döden slet bort ur hans liv all den kärlek
han hoppats ge värme och frid

halvt hängande genom hans hand fick jag veta
sorgen som smärtade så
hans eviga tvillingsjäl: Ol's Margareta
hon hjälpte få honom förstå

minnen for över min hängande kropp över
tider av bröllopsbestyr
glänsande siden och blommande knopp
åska i morgon som gryr

svartare frackar får letas bland foton
hästar med vagnar och barn
spelande fiddlor och skålande svärfar
smultron i diken och mor

skuggorna lade sig mullret kom närmre
kyrkan blev skyddet dom tog
vigsel för tidigt gav gud brått att visa
makter han ägde, bestod

smultronen mörknade bruden kom efter
hopp utav flaket i hast
hästen som stegrat mot åskskäppens smällar
trampade slöjan så fast

vänner stod vinkande: Skynda dig Greta!!
ingen såg fallet bak vagn
kärrhjulets trasiga stålband på tvären
dagen för hjärtan i brann'

"Kom nu!!" skrek alla och brudgummen gingo
knallar och spöregn i sjö
"Tonerna spelar, klockorna ringo!!"
spiken drev in i en mö

anden vek sakta och frågande slutligt:
Varför ta från mig mitt allt?
drömmen som väckte mig nollnoll på slaget
sade mig: Sorgen är all

~~ + ~~

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 284 gånger
Publicerad 2008-05-16 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri